LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - Futsal Topsport Antwerpen  3-12 (1-5)

DATUM 23-12-2011

DOELPUNTEN

VERSLAG Noorderwijk ging vol moed van start tegen het beste team van België in een nokvolle sporthal voor dit treffen. Antwerpen had op zijn website zijn volgende bekerwedstrijd al aangeduid, zo zeker waren ze van de overwinning maar dat wou de thuisploeg niet, ze konden niet rekenen op Troonbeeckx, De Kok en Michiels maar gelukkig wel op zijn jonge spits Issam. De wedstrijd was amper dertig seconden bezig of het eerste doelpunt viel al. De 0 – 1 via Sabati. Maar coach Plompen had zijn spelers vooral offensieve opdrachten gegeven en Azzimani was direct kort bij de gelijkmaker en de Antwerpse doelman Morant moest de meubelen redden. Het was maar uitstel want Issam kon een laterale pas onderscheppen en trapt knap de gelijkmaker binnen. Het blijft vijf minuten over en weer gaan tot Sabati zijn tweede van de avond mag scoren (1 – 2). De 1 - 3 via El Ghaadaoui valt een beetje uit de lucht speler-coach Karim Bachar ziet zijn ploeg stilvallen. Zijn invalbeurt op vijf minuten voor de rust doet de match kantelen, eerst laat hij Zouggaghi scoren en een halve minuut later mag Hitou de 1 – 5 op het bord brengen. Bachar toont hoe het moet, balletje links, balletje rechts, snelle actie. We gaan rusten met 1 – 5 en onthouden vooral dat Bachar het verschil op drie minuten heeft gemaakt.

Noorderwijk start het best na de pauze Azzimani zorgt voor snelheid en ook de 2 – 5. Zat er nog iets in ? Maar de thuisploeg verspeelt direct de bal en Hitou neemt het geschenk aan 2 – 6. Noorderwijk wordt moe, El Haoual (2 – 7), El Ghaadaoui (2 – 8) en Sababti met de 2 – 9. Bachar komt nog eens zelf op het terrein en scoort van wel heel erg ver de 2 – 10. Bachar op Zouggaghi en de 2 – 11 op het bord. De Berkemussen blijven echter knokken en Khalid spurt de hele rechterflank af en toont zijn grote klasse (3 – 11). Ook in Antwerpen weten ze het ondertussen, Khalid wordt ne grote. Noorderwijk is moegestreden en El Ghaadaoui legt de eindstand vast op 3 -12.

De talrijke toeschouwers zagen een mooie pot zaalvoetbal en zonder de invalbeurt van Bachar bij een één – drie stand had er misschien iets ingezeten. Maar Real Noorderwijk heeft lang moeten zoeken naar zijn beste vorm, afgaande op de wedstrijd van vrijdag staat er nog een mooie terugronde te wachten. Einde van het bekeravontuur maar alleen maar gelukkige gezichten na de wedstrijd, mooie match, heel veel volk en perfecte organisatie ook naast het terrein. Op naar een goed 2012.

Real Noorderwijk speelde met: Witvrouwen, Van De Auwera, Issam, Khalid, Bomboi, Plompen, Hermans, Caers, Scheerens, Azzimani en Van Bael.